Menu

Menu

SikkerMail: Vi sætter fokus på e-mailsikkerhed

De fleste sender og modtager hundredvis af e-mails dagligt, og e-mails er i dag en helt naturlig måde at kommunikere på, men hvor sikre er de lige? Sender du fx personfølsomme oplysninger, og kan de misbruges?

comendo-logo.png

Den teknologiske udvikling har skabt nye udfordringer, når det gælder beskyttelse af personoplysninger. Derfor tilbyder Capto i samarbejde med Comendo en integreret løsning, der giver dig sikkerhed for, at du arbejder med mailkommunikation på den ’rigtige’ måde.

Der er mange ting at være opmærksom på, når man arbejder med denne type mails. Det er fx afgørende, at du betragter emnefeltet i en e-mail som ’ruden’ i den fysiske kuvert - og det gælder i øvrigt også cc. og bcc.-felterne - da disse felter ikke krypteres. Vær derfor opmærksom på, at der ikke angives personfølsomme oplysninger i emnefeltet – på samme måde, som du i et brev heller ikke må anføre et cpr.nummer i adressefeltet, som kan ses gennem ruden i kuverten.

Med SikkerMail kan alle, der sender personfølsomme oplysninger, fortsat benytte og drage fordel af de digitale kommunikationsformer uden at bryde reglerne for personfølsomme oplysninger.

Capto har valgt at samarbejde med Comendo, som er den førende udbyder af mailfiltrering, signering og kryptering - alt sammen leveret i én og samme løsning. Comendo’s løsning er derudover transparent og meget enkel at bruge.

Fokus på SikkerMail

Sender du vigtig, personfølsom eller fortrolig information, er en helt almindelig e-mail ikke en sikker transportform. Andre kan få adgang til informationerne i mailen, så de følsomme eller fortrolige oplysninger ’lander i de forkerte hænder’. Og det er her SikkerMail kommer ind i billedet.

 • SikkerMail gør det muligt at sende digitalt signerede og krypterede mails - og det foregår 100 % automatisk. 
 • SikkerMail håndterer både indgående og udgående mailflows, og løsningen benytter virksomhedscertifikater, så der ikke skal installeres individuelle medarbejdercertifikater. 
 • SikkerMail scanner al e-mail for virus og spam samt udfører selve krypteringen og signeringen. 
 • SikkerMail kan integreres med virksomhedens digitale postkasse på Virk.dk. Det betyder, at man ikke længere behøver at gå på Virk.dk for at hente post fra det offentlige.
 • SikkerMail er bygget, så alle e-mails, der kan krypteres og signeres, automatisk bliver behandlet, uden at det kræver medarbejderinvolvering. Alle kan altså arbejde, som man plejer.

Derfor er SikkerMail en fordel

Der kan være mange grunde til at have fokus på sikkerheden i din e-mail kommunikation, og har du et af følgende behov, hører du til blandt de virksomheder, der med fordel kan bruge SikkerMail.

 • Du har brug for at beskytte personlige eller forretningsmæssige informationer (fx cpr. numre, priser, tilbud, regnskaber, klientinformationer, fortrolige oplysninger mv.)
 • Du har brug for at kunne dokumentere, at du overholder lovgivningen - herunder Persondataloven
 • Du har brug for at kunne dokumentere hvem, der har afsendt en e-mail 
 • Du har brug for at opfylde kravene til sikker e-mail inden for det offentlige
 • Du har brug for integration til Digital Post (Virk.dk, borger.dk, e-boks)

Når du anvender SikkerMail kan du være sikker på:

 • Du overholder altid gældende lovgivning i forhold til brug af persondata
 • Du skal ikke ændre arbejdsprocesser
 • Du får mailfiltrering, signering og kryptering i én samlet løsning; integreret i din Capto-løsning
 • Du får en fast pris uanset hvor mange mails, du sender og modtager

Comendo gør det ligeledes muligt at kryptere dine e-mails. Det foregår ved, at al e-mailkommunikation mellem dig, modtageren og et Comendo datacenter sker via en sikker tunnel. Comendo mail Tunnel er nem at aktivere og kræver næsten ingen administration - du har ikke besvær med opsætning og involvering af enkelte brugere.

Har du brug for en snak om datasikkerhed?

Ring til Capto på 4420 1010 - Steen Fabricius Dahl er klar til at svare på spørgsmål.